Přírodní řezaný Biltong Natural obsahuje směs koření včetně pepře, soli, koriandru a některých dalších tajných koření. Pro výrobu našeho Biltongu je použito nejkvalitnější hovězí maso (nízký roštěnec a květová špička) z českých ekofarem. Má středně suchý povrch s kratší dobou sušení (4-6 dní). Proces sušení probíhá za přísné kontroly kvality, aby náš Biltong poskytl zákazníkům nejlepší možný chuťový zážitek.
SLOŽENÍ
hovězí maso (nízký roštěnec - sirloin, květová špička - rump steak)
mořská sůl
jablečný ocet
směs koření
Na 100g sušeného masa je použito 225g hovězího masa v syrovém stavu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetická hodnota: 1050kJ / 252kcal
Tuky: 2,91g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3g
Sacharidy: 1,4g
z toho cukry: 0,1g
Bílkoviny: 53g
Vláknina 0,5g
Sůl: 1,6g
Neobsahuje žádný lepek, aditiva a přísady a je 100% přírodní.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
HISTORIE BILTONGU
Slovo Biltong pochází z holandských slov "bil", tj. zadní čtvrť, a "tong", což znamená "proužek". Domorodé národy z Jižní Afriky, například Khoikhoi, zjistily, že krájení masa na proužky, ošetření solí a zavěšení do suchého prostředí je účinným způsobem uchování masa. Evropští osadníci dorazili do Jižní Afriky na počátku 17. století a experimentovali s procesem sušení, dodali vinný ocet z vlastních pěstovaných hroznů, slané pečivo a koření.
Biltong je řešením naléhavé potřeby uchování masa v horkém africkém podnebí. Do dnešní podoby ho vyvinuli osadníci sušící Biltong za jízdy na svých vozech při osídlování Jižní Afriky (jak je vidět na obrázku). Maso bylo zavěšeno a sušeno čtrnáct dní, pak bylo zabaleno do pláténka pro pozdější spotřebu, nebo okamžitě s chutí zkonzumováno.
Spousty lidí vyvinulo různé recepty, které byly předávány z generace na generaci. Se současnou emigrací některých obyvatel z JAR se tak Biltong stává známým po celém světě

Forma | Sušené jídlo bez nutnosti ohřevu |
Typ jídla | Svačinka |
Vhodné pro | Proteinová strava |
Výrobce | BILTONG PREMIUM |
Přírodní řezaný Biltong Natural obsahuje směs koření včetně pepře, soli, koriandru a některých dalších tajných koření. Pro výrobu našeho Biltongu je použito nejkvalitnější hovězí maso (nízký roštěnec a květová špička) z českých ekofarem. Má středně suchý povrch s kratší dobou sušení (4-6 dní). Proces sušení probíhá za přísné kontroly kvality, aby náš Biltong poskytl zákazníkům nejlepší možný chuťový zážitek.
SLOŽENÍ
hovězí maso (nízký roštěnec - sirloin, květová špička - rump steak)
mořská sůl
jablečný ocet
směs koření
Na 100g sušeného masa je použito 225g hovězího masa v syrovém stavu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetická hodnota: 1050kJ / 252kcal
Tuky: 2,91g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3g
Sacharidy: 1,4g
z toho cukry: 0,1g
Bílkoviny: 53g
Vláknina 0,5g
Sůl: 1,6g
Neobsahuje žádný lepek, aditiva a přísady a je 100% přírodní.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
HISTORIE BILTONGU
Slovo Biltong pochází z holandských slov "bil", tj. zadní čtvrť, a "tong", což znamená "proužek". Domorodé národy z Jižní Afriky, například Khoikhoi, zjistily, že krájení masa na proužky, ošetření solí a zavěšení do suchého prostředí je účinným způsobem uchování masa. Evropští osadníci dorazili do Jižní Afriky na počátku 17. století a experimentovali s procesem sušení, dodali vinný ocet z vlastních pěstovaných hroznů, slané pečivo a koření.
Biltong je řešením naléhavé potřeby uchování masa v horkém africkém podnebí. Do dnešní podoby ho vyvinuli osadníci sušící Biltong za jízdy na svých vozech při osídlování Jižní Afriky (jak je vidět na obrázku). Maso bylo zavěšeno a sušeno čtrnáct dní, pak bylo zabaleno do pláténka pro pozdější spotřebu, nebo okamžitě s chutí zkonzumováno.
Spousty lidí vyvinulo různé recepty, které byly předávány z generace na generaci. Se současnou emigrací některých obyvatel z JAR se tak Biltong stává známým po celém světě

Obrázek (2)
Obrázek
Obrázek (1)Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz